2014. október 4., szombat

Könyvajánló




















Megjelent Jeff Foster: A legmélyebb elfogadás című könyve.
Szeretettel ajánlom mindenkinek!









Részletek a könyvből:

" Úgy tűnik számomra, hogy minden problémánk, minden szenvedésünk és konfliktusunk, személyes és globális szinten egyaránt, egyetlen alapproblémából ered: nem tudjuk kik vagyunk valójában. Elfelejtettük, hogy elválaszthatatlanok vagyunk az élettől, ezért félni kezdtünk tőle, és e félelmektől vezérelve sokféle módon harcba szálltunk ellene. Harcba szálltunk a gondolatainkkal,  az érzelmeinkkel a testünkkel és magával a jelen pillanattal. Igyekezetünkben, hogy megóvjuk magunkat a fájdalomtól, a félelemtől, a szomorúságtól, a kényelmetlenségtől, a kudarctól, az élet azon részeitől, amelyeket a neveltetésünkből adódóan rossznak, negatívnak, sötétnek vagy veszélyesnek hiszünk, megszűntünk igazán élni. A páncélt, amelyet azért viselünk, hogy megóvjuk magunkat az élet teljes tapasztalatától, elkülönült énnek hívják. Ám a páncélunk nem megóv, hanem csak kényelmes érzéketlenségben tart bennünket."

" A spirituális felébredés, amelyről ebben a kötetben beszélek, nem arról szól, hogy még jobban megvéded önmagad, hanem arról, hogy felismered: aki valójában vagy nem szorul védelemre. Felismered, hogy aki valójában vagy az annyira nyitott, szabad, szerető és mélyen elfogadó, hogy az élet egészét beengedi önmagába. Az élet nem bánthat téged, hiszen te vagy az élet. Vagyis a jelen pillanat nem félelmetes ellenség, hanem ölelésre váró, kedves barát. Igen a valódi spiritualitás nem megerősíti, hanem megsemmisíti az élettel szembeni páncélzatodat. "

"Míg korábbi könyveim a spirituális felébredés leírásai voltak, ez a könyv sokkalta fontosabb kérdéseket feszeget. Hogyan élhetjük a mindennapokban ezt a felébredést? Hogyan fogadhatjuk el a jelen pillanatot még akkor is, amikor teljességgel elfogadhatatlannak tűnik? Vajon helytálló-e egyáltalán a "hogyan lehet elfogadni a jelen pillanatot" kérdése? És mindenekelőtt: El vagyunk-e választva a jelen pillanattól?
Csak és kizárólag egyvalamit tanítok: a mélységes és félelemmentes elfogadását bárminek, ami utadba kerül. Ez nem passzív önmegadás vagy hideg elkülönülés, hanem intelligens és kreatív belépés a pillanat misztériumába."  /Jeff Foster/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése