2015. április 8., szerda

Hogyan szokjunk le a függőségeinkről?

Scott Kiloby Természetes nyugalom című könyvét tartom a kezemben, amelyben egy forradalmian új megközelítéssel találkozhatunk: a jelenlétben való megpihenés a megoldás.

" A függőség az emberi fajra univerzálisan érvényes jelenség. Bárhol éljünk is a világban, bármilyen kulturális háttérből érkezzünk, emberként mindannyiunkat kielégíthetetlen éhség gyötör a még többre, amit mindig a jövőben vélünk megtalálni. Szerencsére nemcsak a függőségeink, hanem a jelenléten keresztüli leszokás lehetősége is közös bennünk: a jelenlét ajándéka mindannyiunk számára elérhető."

"..a függőség leginkább csak egy félreértés. Arról szól, hogy a jelen pillanatában bennünk levő érzéseket és gondolatokat kíséreljük meg elkerülni, tompítani, elnyomni, kiiktatni."
" Fontos, hogy a leszokás ne a további menekülésről szóljon, hanem az önmagunkkal való leggyengédebb és legegyüttérzőbb találkozás legyen. Ebben a folyamatban mindent úgy fogadunk el és élünk át ahogy az van; ez a legmélyebb átalakulás kulcsa" (Scott Kiloby)

"Soha senki nem mutatta meg nekünk hogyan kezeljük a negatív érzéseinket, hogyan üdvözöljük őket, hogyan mondjunk igent az élet kényelmetlenségeire, illetve hogyan állítsuk le a velük való azonosulást, hogy azok természetes módon és erőfeszítés mentesen felszabaduljanak. De Scott megmutatja nekünk a hogyant. Állandóan emlékeztet minket arra, hogy nincs velünk semmi baj, és soha nem is volt. Teljesen rendben vagyunk úgy, ahogy vagyunk. Lényünk magjában olyan teljesség, belső csend, mély nyugalom honol, melyet nem lehet szavakkal leírni, amit csupán elhanyagoltunk az évek során, és aminek újbóli megleléséhez csak egy kis bátorításra van szükségünk. Tanításain keresztül önmagunkat az élet viharának közepén nyugvó tökéletes szélcsendként ismerjük fel, azon természetes nyugalomként, amely sosem szűnik meg," (Jeff Foster)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése